HAMUR İÇİN KARIŞIM MALZEMELERİ:
- civcivyemi 2 kg- un 2 kg
- mısır unu 1kg
- pane harcı 2 paket (incesinden)
- patates nişastası 2 paket
- irmik 1 kg
- pudra şekeri 1 paket
- vanilya bol miktarda ben 1 kg yakın koyuyorum
- tarçın 2 yemek kaşığı
- tuz 2 yemek kaşığı ,şeker 1 kg
- ay çekirdeği içi (dövülmüş)
Bu malzemeler iyice harmanlayıp karıştırıyoruz hazırda bekliyor .
KARIŞIMIN HAZIRLANMASI :
(Ellerimizi iyice yıkıyoruz sigara içmişsek ve parfüm kullandıysak)
İstediğimiz ölçüde (ortalama karışımın 3/1i kadarı) hamur karışımını alıyoruz içerisine 1 su bardağı peynir suyu yoksa yoğurt suyu, 2 diş sarmısak az karabiber 1 veya 2 haşlanmış patates,yarım çay bardağı sıvı yağ,3 -5 adet yumurta bulabilirsek meyve aroması kokusu koyuyoruz ve su koymadan yoğuruyoruz yoğurma sırasında hamur kıvamını yakalamak için su gerekir ise peynir suyunu tercih edelim değilse normal su yoğurmada dikkat etmemiz gereken hamur cıvık olmamalı sebebi civciv yemi ve mısır unu normal una göre kalın ve sert oltayı atarken dökülebilir hamur iyice özleşene kadar yoğuruyoruz Ve hamurumuz hazırlamış olduğumuz hamuru iki şekilde kullanabilirz iğneye takma yada sazan yayına sıkma olarak iğneye takarak dip yada mantarlı olta kullanıcak ise bir tencerede su kaynatalım suyun içine biraz koku vermesi için pekmez damlatabilirz hamurdan misket büyüklüğünde toplar yapın bu topları kaynamakta olan suya atalım biraz haşlansınlar (2 dak ila 5 dak) arası değişir misketlerimiz lastik kıvamına geldiğinde sudan çıkartalım ve gazetenin üzerine koyup suyunun süzülmesini bekleyim peşinden ince çivi olur tükenmez kalem içi olur toplarımıza olta iğnesi için delik açalım bu işlemler bittiği zaman tüm yem misketlerini alıp gölgede iyice kurumaya bırakın bu şekilde her an hazır yeminiz oldu
umarım sizlerde denersiniz ve beğenirsiniz yaptığım hamuru. Avlarınız bereketli geçmesi dileğiyle rastgelsin
0 yorum:
Yorum Gönder